که امام حسین (ع) در پیشگویی شهادت فرزندش فرمود: شقاوت پیشهای از لشکریان دشمن، گلوی فرزند شیرخوارم را با تیر میدرد و خونش بر روی دستانم جاری میشود، در آن هنگام دست به آسمان بلند کرده از خداوند طلب صبر و بردباری می نمایم و به ثواب مصیبت او دل میبندم ...»
هر یک از روزهای دهه اول محرم به یک عنوان که غالباً نام شهدای کربلا است، مشهور گردیده و ستایشگران اهل بیت (ع) با ذکر مصائب صاحب نام آن روز به عنوان مقدمه، عزای حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) را اقامه مینمایند. بنا بر سنت روضهخوانی معمول روز هفتم روز ذکر مصائب حضرت علی اصغر (ع) است؛ آن شیرخواره کربلا که امام حسین (ع) در سخنرانی شب عاشورا در جمع اصحاب خویش نسبت به مصائبی که فردا در انتظارشان خواهد بود خبر داد و فرمود که حتی علی اصغر شیرخوار نیز کشته خواهد شد.
در این مجلس بود که قاسم بن حسن (ع) برخاست و گفت: «آیا من هم کشته خواهم شد». پس امام (ع) از باب دلسوزی به او فرمود: «ای پسر برادرم! مرگ در نزد تو چگونه است؟» گفت: «یا عم احلی من العسل؛ ای عمو مرگ در نزدم شیرینتر از عسل است.» امام (ع) فرمود: «عمو به فدای تو باد؛ بله به خدا قسم مرگ شیرین است. آری تو نیز کشته خواهی شد آن هم پس از رنجی سخت، و پسرم عبدالله [رضیع] نیز کشته خواهد شد.»
قاسم گفت: «ای عمو! مگر لشکر دشمن به خیمهها هم حمله میکنند که عبدالله شیرخوار هم شهید میشود؟» امام (ع) فرمود: «عمو به فدایت؛ عبدالله زمانی کشته خواهد شد که دهانم از شدت عطش خشک شود و به خیمهها آمده آب یا شیر طلب کنم و چیزی نیابم، فرزندم عبدالله را طلب میکنم تا از رطوبت دهانش بنوشم، چون او را نزد من آورند قبل از آنکه لبانم را بر دهان او بگذارم، شقاوت پیشهای از لشکریان دشمن، گلوی فرزند شیرخوارم را با تیر میدرد و خونش بر روی دستانم جاری میشود، در آن هنگام دست به آسمان بلند کرده از خداوند طلب صبر و بردباری مینمایم و به ثواب مصیبت او دل میبندم، در این حال نیزههای دشمن مرا به سوی خود خواهد خواند و آتش از خندق پشت خیمهها زبانه خواهد کشید و من بر آنها حمله خواهم کرد و آن لحظه، تلخترین لحظه دنیاست و آنچه خدا خواهد، واقع خواهد شد.»
یاران امام (ع) همگی با شنیدن این سخنان گریستند و بانگ شیون و زاری از خیمهها بلند شد.
- شهادت علی اصغر (ع) به روایت تاریخ
روایات مختلفی درباره چگونگی شهادت علی اصغر (ع) در منابع تاریخی نقل شده است. اما آنچه که مشهور است روایتی است که ابن جوزی از هشام بن محمد کلبی نقل کرده است، در این روایت آمده: «چون ابا عبدالله الحسین (ع) دید که سپاه کوفه در ریختن خونش اصرار میورزند، قرآن را گرفت و آن را باز کرد و روی سر نهاد و خطاب به سپاهیان کوفه فریاد برآورد: «بین من و شما کتاب خدا و جدّم محمد (ص) رسول خدا قضاوت کند، ای قوم! برای چه خون مرا حلال میشمارید؟»
در این حال امام حسین (ع) نظر کرد و طفلی از اطفالش را دید که از تشنگی میگرید، او را روی دست گرفته و گفت: «ای جماعت! اگر به من رحم نمیکنید پس به این کودک شیرخوار رحم کنید. در این هنگام مردی از میان سپاه کوفه (حرملة بن کامل اسدی) تیری بر گلویش زد و آن کودک را به شهادت رساند. امام حسین (ع) با مشاهده این واقعه گریست و فرمود:"اللّهمّ احکم بیننا و بین قومٍ دعونا لینصرونا فقتلونا؛ پروردگارا میان ما و این مردمی که ما را دعوت کردند که یاریمان کنند؛ اما ما را کشتند تو خود داوری فرما...»
سپس امام (ع) دست خود را زیر گلوی علی اصغر (ع) گرفت و چون دستش از خون او پر شد آن را به سوی آسمان پاشید نقل شده از آن خون قطرهای به زمین بازنگشت. آنگاه فرمود: "هوّن علیّ ما نزل بی انّه بعین الله؛ چون خدا می بیند آنچه که از بلا بر من نازل شد، بلا بر من آسان گشت." آنگاه امام (ع) جسم بی جان علی اصغر (ع) را به خیمه برد و پس از دفن او، به میدان بازگشت و بر سپاه دشمن حمله برده، بر میسره و میمنه سپاه آنان میتاخت.
- منبع: مهر
نظر شما